Jeg var i Katrinebjerg for en uge siden, og opdagede to for mig ukendte byggerier. Det ene lå som tilbygning til Datalogisk institut, hvorimod det andet byggeri lå på den anden side af vejen. Der er så i dag blevet skrevet om byggerierne i JP Århus, som følge af grundstenene er blevet lagt af Nicolai Wammen. Der er ganske rigtigt tale om, at det ene byggeri er en udvidelse af bygningen tilknyttet Datalogi og Informations- og medievidenskab. Bygningen bliver på i alt 8.300 kvm med bibliotek, læse- og studiebalkoner, café og et auditotium og har fået navnet IT-hjørnet, da det ligger på hjørnet af Helsingforsgade og Finlandsgade. Den ovenstående visualisation er af IT-hjørnet.

Det andet byggeri er en udflytning af Ingeniørhøjskolens IT-uddannelser til Katrinebjerg i en nybygning på i alt 9.000 kvm. Der er også en visualisation af det byggeri i JP Århus i dag, men jeg tror ikke, ophavsrettigheder tillader mig at skanne billedet. Arkitekten bag IT-hjørnet er Arkitektfirma Jørn Schütze, men jeg har dog ikke kendskab til, hvorvidt de også har tegnet Ingeniørhøjskolens bygning.

Datalogisk institut har gjort et webcam tilgængeligt, der dækker byggeriet af IT-hjørnet:

Lokalplanen for IT-hjørnet:

Mediernes dækning:

Flere it-studerende af JPÅrhus
Ingeniører flytter til Katrinebjerg af Århus Stiftstidende

Giv kommentar