Jeg var henne og se udstillingen om Navitas Park i dag på Ingeniørhøjskolen og fik taget en række billeder. Jeg kan derfor nu løfte sløret for, hvordan Henning Larsen Architects og Arkitemas konkurrenceforslag så ud:

Henning Larsen

Arkitema

Modellerne af de tre konkurrenceforslag, vi allerede kender:

Kjaer & Richter

Her må jeg ydmygende erkende, at jeg glemte, at tage billeder af det vindende projekt. Årsagen var, at der  stod en gruppe arkitekter fra Arkitema (Så vidt jeg overhørte deres samtale korrekt) og analyserede Kjaer & Richters projekt i forhold til deres eget. De kritiserede selvfølgelig projektet temmelig omfattende. Jeg ville ikke lige stå og tage billeder, mens de var der.

Jeg mener stadig, schmidt hammer lassen skulle have vundet (Også efter at have set de to sidste forslag), men at se modellen af sejrherren gav mig bestemt ikke et ringere indtryk af projektet. IHA, AAMS, ISP og Århus kan være tilfredse med udfaldet.

Schmidt hammer lassen

C.F. Møller

Supplerende visualisationer af HLA og Arkitemas konkurrenceforslag (Jeg beklager den dårlige kvalitet):

Henning Larsen

Arkitema

Personligt ville jeg rangere forslagene hierarkisk således:

  1. Schmidt hammer lassen
  2. Kjaer & Richter
  3. Arkitema
  4. Henning Larsen
  5. C.F. Møller

Alle forslagene er dog efter min mening gode bygninger, der på forskellig vis gør sig gældende bortset fra C.F. Møllers forslag, som jeg ikke kan se idéen i… overhovedet. De andre forslag har helt sikkert også svagheder, hvor Arkitemas måske har en tendens til at være for inspireret af operaen, Henning Larsens er måske for fokuseret på facade og ikke nok på form, shl’s er måske for spektakulært og Kjaer & Richters er måske for rå i sine betonsøjler og skarpe kanter. Spørgsmålet må så stilles, om hvem der kan gøre alle tilfredse, og om det rent faktisk er et endemål?

2 kommentarer

Anonym på 13. juli 2010  · 

Helt enig med dig i at det er ærgeligt SHL ikke vandt den der også. Kan ikke lade være med at tænke på om det har spillet ind at Kjaer Richters forslag formmæssigt minder lidt om Vestas domicil i Skejby. Ren spekulation:-)

Jeppe

Asbjørn Skødt på 13. juli 2010  · 

Hej Jeppe. Du har ret i, at det vindende forslag egentlig ligner Vestas' udviklingsafdeling en hel del. Måske ville de knytte de to bygninger sammen i en energiakse langs Randersvej fra havnen til Skejby! Jeg tror dog ikke, det har spillet ind i udfaldet, men det er ikke desto mindre underligt, at shl ikke vandt, da deres forslag var overlegent. Det kan have noget at gøre med det konsortium shl deltog i, eventuel risikostyring af økonomien i shl's projekt eller måske blot det faktum, at shl også vandt Multimediehuset, men det er jo selvfølgelig også ren spekulation fra min side.

vh. Asbjørn

Giv kommentar