Jeg har samlet billeder over nogle uger fra forskellige byggerier, men jeg har først fået tid til at skrive et indlæg nu, da jeg som så mange andre også sidder i eksamenslæsning. Det handler om billeder fra Skejby og Midtbyen taget spontant, så jeg beklager, at jeg denne gang også kun har haft mit mobilkamera på mig.
Byggeaktiviteten i Skejby fortsætter ufortrødent med flere af de største byggeprojekter under opførelse i Århus i øjeblikket. Jeg har ikke været omkring DNU denne gang, men byggeriet bliver først omfattende, når regeringens økonomiske støtte er frigivet. I Midtbyen sker der primært fortætninger og renoveringer, hvilket er naturligt, da området mere eller mindre er fuldt bebygget. Den eneste undtagelse til dette er i øjeblikket opførelsen af Scandic hotellet.

Ny Lidl i Skejby (Kraner fra Vestas hovedkvarteret i baggrunden):

Vestas hovedkvarter:

Opslagstavle uden for byggepladsen med kort over grunden:

Huset – der fulgte med grunden – bliver nedrevet, når byggeriet står klar, men ind til da anvendes det af Vestas til bygherrekontrol:

Udsigten fra Vestas’ udviklingsafdeling:

VIA sundhedscampus:

Kraner fra DNU i baggrunden:

Udvidelse af Rambøll (Facaden er ved at blive monteret):

Clemens bro er næsten færdig:

Jeg har fundet dette panoramabillede af Clemens bro inden udvidelsen af broarealet ved Sinnerup. Gammel “nyhed” om udvidelsen af Clemens bro og ombygningen indvendig, som får H&M som ekstra lejer.

Apropos udlejning i Midtbyen så åbner der en ny café i hovedbanegården men med facade/entré mod banegårdspladsen, hvor der før blot stod cykler. Dette sker nogle måneder efter McDonald’s åbnede inde i hovedbanegården, så der er kommet mere liv i og omkring hovedbanegården. Dette gode er, at begge steder ikke erstatter noget eksisterende, men er deciderede nyåbninger:

Hovedbanegårdens interiør. Århus har indvendigt, udvendigt og planlægningsmæssigt en af Danmarks flotteste banegårde. Jeg kan i særlig grad godt lide adskillelsen af banegård og centerfunktioner. Går man til venstre fra perronerne er Bruun’s Galleri med forretninger, og går man til højre, så kommer du til selve banegården med nogle få kerneydelser. I modsætning til f.eks. Odense H og København H, hvor det flyder sammen i et og føles meget kommercielt. Århus H:

Sparekassen Kronjylland er færdig med sin renovering og udvidelse af filialen Århus City på hjørnet af Vestergade og Emil Wetts passage. Den renoverede bygning er det såkaldte/tidligere Otto Mønsteds Hus:

Giv kommentar