Det tidligere JBU og nuværende DBU Jylland har valgt at placere deres nye administrationsbygning i Tilst ved Langkær Gymnasium og HF. De har indgået en aftale med Langkær Gymnasium og fodboldklubben TST om at skabe et fodboldcenter med overnatningsfaciliteter, en kunstgræsbane, administration for JBU Region 3 (Der indtil nu har været placeret i Horsens) og så selve administrationen for DBU Jylland. Det forventes at stå færdig i 2011 inden U-21 EM afholdes med hovedby i Århus. Citat fra nyheden på DBU Jyllands website:

Parallelt med planlægningen af DBU’s nye fodboldcenter har TST ansøgt Århus Kommune om tilskud til anlæg og drift af en kunstgræsbane i Tilst, hvilket kommunen har givet tilsagn om.

Banen vil blive opført på et nuværende grusbaneareal og vil blive administreret af DBU Jylland i tæt samarbejde med TST og Langkær Gymnasium.

DBU Jylland-huset planlægges opført på et areal umiddelbart nord for ankomsttorvet ved Langkær Gymnasiums hovedindgang. Bygningen vil imod torvet fremstå i to etager, mens værelsesfløjen indbygges i skråningen mod vest, med udkik til gymnasiets fodboldbaner.

Huset opføres i en enkel og modernistisk arkitektur der respekterer og tilpasser sig gymnasiets karakteristiske bygningsanlæg.

Byggeriet består af en 700 m2 administrationsbygning foruden 16 dobbeltværelser til overnattende gæster i forbindelse med kurser og træningssamlinger. Værelsesfløjen åbnes mulighed for en senere udvidelse med 12 dobbeltværelser.

JBU Region 3 flytter med 

Opførelsen af det nye fodboldcenter betyder samtidig, at JBU Region 3’s administration – med nuværende beliggenhed i Horsens – flyttes til Tilst. Dette sker efter indstilling fra JBU Region 3.

JBU Region 3 – som omfatter fodboldklubberne i det tidligere Århus og Vejle Amt – vil dog naturligvis fortsat bevare sin egen identitet, egne telefonnumre o.s.v.

Dermed vil sammenlagt 20 medarbejdere få sæde i den nye ejendom – udover JBU Region 3’s administration drejer det sig om bl.a. JBU Turneringer, JBU Regnskab, JBU Udvikling og JBU Kommunikation.

Byggeprojektet finansieres ligeværdigt af DBU Jylland og DBU og forventes at stå færdigt i sommeren 2011.

Giv kommentar