Jeg har startet en ny blog med fokus på arkitektur og byudvikling primært i StorÅrhus-området men som mere perifert også kan komme til at beskæftige sig med udviklingen inden for det østjyske bybælte, der strækker sig langs motorvej E45 fra Kolding i syd til Randers i nord.

Baggrunden for denne blog er hovedsageligt en interesse, jeg personligt har, for bygningers æstetik og byudvikling i bred forstand sammenkædet med noget specifikt, nemlig et ønske om at se Århus – som jeg bor i – udvikle sig for fremtiden. Århus er et dynamisk vækstcenter for både Jylland og Danmark, der i særlig grad gavner af at have et universitet i den internationale top 100 og Danmarks største containerhavn. Som by er Århus attraktiv for både studerende, familier og virksomheder, hvilket har medført en signifikant befolkningstilvækst op igennem det 20. og 21 århundrede. Alt dette udmønter sig i et behov for nye boliger, erhvervsbyggeri og infrastruktur, hvor det så er denne blog kommer ind i billedet.

Formålet er at følge byudviklingen i Århus fra forslag til færdigt byggeri gennem mediernes dækning, projektmagernes offentliggørelser, kommunens sagsbehandling af lokalplaner og til sidst mine egne fotoopdateringer af byggerierne. Et andet aspekt af denne blog er dog også at dække/beskrive allerede eksisterende bygninger for at se, hvordan Århus historisk har udviklet sig, og for at se hvilke forudsætninger, æstetiske normer og funktioner, der lå til grund for fortidens byggekunst.

Med hensyn til konflikten mellem nybyggeri vs. bevarelse og lavt byggeri vs. højhusbyggeri, da er det naturligvis en afvejning man må foretage ved hvert enkelt tilfælde, men min generelle holdning er særlig positiv over for bevarelse af vor bygningsmæssige kulturarv og særlig positiv over for højhusbyggeri, som store dele af befolkningen ellers er kritisk overfor. Dette vil alt sammen i mere eller mindre tydelig grad reflekteres i mine blogindlæg.

Jeg håber, mine indlæg vil være til gavn og oplysning for andre med samme passion eller blot nysgerrige. Jeg skriver dog denne blog af egen lyst.

Giv kommentar