Århus Kommune er i gang med at opføre en lavenergi kontorbygning i 6 etager ved deres eksisterende lokaler på Kalkværksvej 10. Bygningen er tegnet af C.F. Møller med Alectia som ingeniører, og kommer til at samle kommunens afdelinger for planlægning og byggeri i fælles lokaler. Jernbanebroen, der ses på billedet, er den nye godsbanebro fra havnen over Spanien, så det er desværre kun containere, der kommer til at få glæde af den nye, slanke kontorbygning. Byggeriet af kontorbygningen startede i januar måned og forventes færdigt ved årsskiftet.

Århus Kommune har en strategi om at blive CO2-neutral i 2030, og denne bygning i energiklasse 1 med et årligt forbrug på 50 kWh/m2 er dermed et led – omend et mindre – i disse bestræbelser.

Læs mere om tilbygningen på kommunens website og C.F. Møllers website.

Giv kommentar