Entreprenørfirmaet NCC har vundet den 400 mio. kr. store opgave, der har været i udbud om at opføre råhuset, facaderne, taget, åbne åen og stå for driften af byggepladsen igennem hele byggeperioden. NCC vandt entreprisen foran fem andre selskaber. Entreprisen repræsenterer som nævnt en værdi på 400 mio. kr., hvor hele byggeriet dog kommer til at koste 1,8 mia. kr.

Mediernes dækning:

NCC skal bygge Århus’ nye vartegn af epn.dk

2 kommentarer

Pisling på 19. maj 2010  · 

Hvor er det cool, at planerne for Urban Mediaspace så småt er ved at blive konkrete! Det vil virkelig være en gevinst for byen. Hvor sikkert er det egentlig, at det bliver til noget? Umiddelbart virker det hele jo ret solidt, men har kommunen afsat (nogle af) pengene?

Asbjørn Skødt på 19. maj 2010  · 

Ja, det er virkelig en flot bygning med en god placering.

Århus Kommune har lige fremlagt et underskud på 748 mio. kr. for 2009, og kommunen har i den seneste tid været presset på likviditeten, så umiddelbart kan der godt være usikkerhed. Dog er Multimediehuset ikke blot et prestigeprojekt, men prestigeprojektet, og hvis noget spares væk, så bliver det nok snarere Marselistunnelen, hvis der ikke gives EU-penge til det.

At kommunen fortsætter processen med udbud af byggeriet må vel være et tegn på, at de har økonomien bag projektet i orden, så det kan starte til næste år. En del forberedende arbejde på havnen er allerede i gang, hvor bl.a Nordhavnsgade er blevet lukket, og den vil ikke åbne igen før byggeriet er færdigt.

Så jo. Det virker ret solidt, og jeg forventer pengene til projektet er fundet.

Giv kommentar