I Århus-forstaden Lystrup er byggeriet af 32 almene boliger, der opfylder kriterierne for passivhus standard-mærkningen klar til udlejning. Boligerne er dermed Danmarks største klynge af almene passivhuse. For at opnå en passivhus standard-mærkning skal boligen bruge 85% mindre varme end et tilsvarende parcelhus. Bag de almene boliger står Boligforeningen Ringgården, og det vurderes at boligerne vil spare klimaet for mere end 100 tons CO2 om året.

Boligerne ligger i Lærkehaven i Lystrup, der er et bæredygtigt boligprojekt i tre etaper med i alt 112 boliger alle med Boligforeningen Ringgården som bygherre. 1. etape blev vundet i en international arkitektkonkurrence af det tyske firma Herzog + Partner, og de to andre konkurrencer – som disse boliger er en del af – blev vundet af schmidt hammer lassen architects.

Update: Boligerne er udset til at blive præsenteret på EU’s pavilion ved verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai, da byggeriet har modtaget økonomisk støtte fra EU under programmet Sustainably Housing in Europe. Samtidig vil boligerne også bidrage til Århus Kommunes planer om at blive en CO2-neutral by i 2030.

Mediernes dækning:

– Danmarks største passivhusbebyggelse en realitet af Magasinet Ejendom

Lystrup-huse på udstilling af JPÅrhus

Giv kommentar